maanantai 17. syyskuuta 2012

Pirok-kuulumisia

Keskiviikkona meillä oli pesupäivä. Vilja ei oikeastaan olisi pesua vielä tarvinnut, mutta kokemuksen vuoksi neitikin kävi suihkussa. Ei ollut kivaa. Aluksi rimpuiltiin ja kiljuttiin. Tähän asti kaikki pennut ovat olleet ekapesussa tyyniä, mutta Vilja ei oikein moisesta touhusta piitannut. Pikkuhiljaa sitten kuitenkin rauhoituttiin. Föönaus oli toinen ei-kiva juttu, mutta namujen avulla saatiin turkki puolikuivaksi. Noin pieni karvapallero tosin olisi kuivunut itsestäänkin nopsasti, mutta harjoitellaan tulevaisuutta varten.

Tristanin pesu puolestaan meni tuttuun tapaan pojan istuessaan rauhassa paikoillaan sekä pesun, että föönauksen ajan. Jostain syystä Tristan tahtoi välttämättä istua lavuaarissa föönattavana...

Perjantai-iltana vähän ennen puolta yötä elokuvaa katsoessa aloin nuuskia että mistä tulee tuo kissankakan haju? Nuuskin pojat läpi, mutta ei. Sitten Vilja oli kiipeämässä telkkarin päälle, kun katsoin että mitä siltä oikein roikkuu hännästä? No kakkaa tietenkin! Ja sitä olikin sitten koko häntä, takamus ja takajalat täynnä! Koskaan ennen ei ole moista tapahtunut, joten kylläpä oli loistava ajoitus! Makkarin lattialla oli menty kakkajunaa, ja vana kulki läpi huoneen. Ei siinä sitten muuta kuin kisu uudestaan pesulle noin niinkuin 6 tuntia ennen näyttelyyn lähtöä. Onneksi kyseessä oli kuitenkin tuo pienempi yksilö, eikä muhkukarvaturri...

Joko mennään? kysyy Vilja

Yöunet jäivät pariin tuntiin, ja lähtö meinasi hieman myöhästyä... Kun aamulla auton starttasin ja löin navigaattorin päälle, se kertoi että olisin perillä 10:00. Ihan hyvä muuten, paitsi että eläinlääkärintarkastus päättyisi 9:30... No, matka-ajassa saatiin hieman kirittyä, ja olimme perillä 9:20. Valitsimme tietenkin hitaimman jonon, ja oltiin aikalailla viimeiset eläinlääkärintarkastuksessa... No ei se mitään, sturdille oli varattu paikka, ja senhän heittää kokoon parissa sekunnissa, eikä kisujen arvostelutkaan olleet heti aamusta.

Olin aivan yllättynyt, kuinka hienosti Vilja matkusti. Boksissa oli pehmoinen pesä, jossa neitonen lepäili ja nukkui koko matkan tosi nätisti, hiiskumatta sanaakaan, vailla huolen häivää. Ehkä vastapäätä näköetäisyydellä matkustanut idoli-isoveli rauhallisella käytöksellään näytti mallia.

Sturdiin päästyään Viljalla olisi ollut energiaa vaikka kuinka, ja typy kuperkeikkasi, leikki ja hassutteli minkä ehti. Typyä ei näyttänyt yhtään jännittävän, vaan kehräsi, jutteli ja leipoi jatkuvasti.

Kauneusunilla

Näyttelykatti

Lauantain tuomarina oli Glenn Sjöbom Ruotsista, ilmeisesti ihan tuore tuomari II-kategoriassa. Hän tykkäsi Viljasta oikein kovasti. Arvosteluseteli on täynnä pelkkää excelenttiä ja yleisvaikutelma "very sweet and friendly female" ♥ Vilja kehräsi koko arvostelun ajan, ja tuomari painoi kisun muutaman kerran korvaansa vasten, pussaili, hymyili ja myhäili silmät kiinni. Mukava näyttelyuran aloitus!

Myös Tristanista Glenn tykkäsi kovasti. Mitään yrityistä sanottavaa hän ei keksinyt, kaikki oli vain excelenttiä ja yleisvaikutelma oli "friendly male". Tämän sertin myötä Tristan valmistui Supreme Premieriksi! Nyt on sitten kaikki tittelit jo saavutettu, vaikka ikää on vasta 2½ vuotta.

Molemmat pääsivät TP-valintoihin. Valinnassa Vilja sai vielä hurjasti kehuja ja "I love you"-kommentteja, mutta pidemmän korren veti komea maine coon-poika. Vilja oli kuitenkin erittäin hyvä kakkonen :) Kastraattiuroksia oli monenmonta, valinta kesti kauan, mutta paneeliin meni tietenkin Pata Ässä.

Kaksi marjaa

Valmistumislahjaksi Pirok tarjosi Tessan kuvauksen. Paikanpäällä tosin selvisi, että ilmaiseksi saa vain 2 kuvaa. No enhän minä niin vähään tyytynyt, joten otin lisäksi vielä 6 kuvaa omalla kustannuksella. Taustaksi valitsin tällä kertaa hieman pinkkiä miehekkäämmän vihreän värin. Pentusten isukista Oskarista on niin kauniita kuvia samalla vihreällä taustalla, että halusin itsekin testata sitä. Nyt sitten jänskätellään varmaan pari kuukautta, että kuvat kolahtavat sähköpostiin...

Näyttelyssä oli paikalla myös Usva, joka majaili viereisessä häkissä. Oli mukava nähdä typyliiniä ♥ Hän otti oikein rennosti, ja lötkötteli häkissään murhaava ilme naamallaan ;)

Usva hymyilee ylpeänä hienosta sertistään!
Kuva: E. Kaukiainen

Usva lepäilee

Näyttely päättyi puoli seitsemän aikaan, ja lähdimme ajelemaan yöpaikkaan. Vaikka takana oli pitkä näyttelypäivä, Vilja jaksoi ihan loputtomasti leikkiä pienten ihmisleikittäjien kanssa. Ja kun leikitys lakkasi, juostiin vielä portaita ylös alas ja yläkerrassa edestakaisin niin että tanner tömisi! Hiukan kyllä hirvitti, koska tullaan ylätasanteelta päistikkaa alas...!

Illalla Tristan päätti sitten ottaa mallia pikkusiskosta. Laatikkoon käytiin päästämässä ihan normaalit kakat, mutta jostain syystä sitä kuitenkin tarttui aimo annos myös pöksyihin. Ei voi olla totta! Eihän siitä oikein mitään tullut, kun yritin pöksyjä pyyhkiä paperilla ja huljutella lavuaarissa. Kammankin oli jättänyt näyttelypaikalle "en mä sitä kuitenkaan yöllä tartte". No niinpä niin. Haisu jäi, mutta onneksi siiseli oli sitten yöllä itse putsannut hyvin.

Nukkumaan pääsimme yhdentoista aikaan. Minä sammuin kuin saunalyhty, ja onneksi kisutkin kävivät levolle. Kuuteen asti nukuttiin häiriöttä, kunnes Vilja sitten ryhtyi riehumaan. Kello olisi herättänyt vasta seitsemältä, mutta eihän siitä nukkumisesta enää mitään tullut, kun Vilja sinkoili ympäriinsä ja peiton alle ja juoksipa suoraan naaman päältäkin. Vähän ylimääräistä energiaa purettiin sitten juoksemalla jälleen portaissa. Lopulta meno näytti niin villiltä, että yläkaiteen päällä keikkuva pikkuneiti piti sujauttaa boksiin turvaan.

Olen aika tyytyväinen saavutukseeni, kun tällä kertaa en ajanut ollenkaan harhaan Raholaan suunnistaessani enkä sieltä poistuessani! Ehkä siellä onkin jo ihan tarpeeksi seikkailtu. Näyttelypaikkakin oli tällä kertaa hieman siedettävämmässä kunnossa. Lattioille levitetyt matot olivat hieman parempia kuin ne viimekertaiset, joka kulmasta repsottavat kamppaajat. Todella monta ilmalentoa ja kompastumista tosin tuli tälläkin kertaa todistettua... Vessat olivat edelleen yhtä kamalan sokkelon päässä kellarissa, mutta sentään toimivat tällä kertaa. Tuomarinpöydät oli laitettu fiksumpaan paikkaan, joten ruuhkat olivat vähäisempiä, kun istumispenkit olivat tuomaripöytien takana, eikä kaikki vain seisoa pönöttäneet tukkien paikan.

Sunnuntaina meillä oli tuomarina Linda Sviksa Latviasta(?), myöskin uusi kakkosen tuomari. Hänkin tykkäsi Viljasta oikein kovasti! Vilja oli aivan innoissaan tuomarin leluista, leikki ja höpöili ja kehräili. Tuomari sanoi, että on aivan ihana nähdä näyttelyissä tällaista kisua, joka todella nauttii olostaan. Minä olin tietysti pakahtua ilosta, kun olin vähän jännittänyt, miten VauhtiVilja mahtaa käyttäytyä. Tämän päivän seteli oli ainakin erittäin kattava, kaikesta mahdollisesta oli kirjoitettu ja kaikki oli excelenttiä. Yleisvaikutelmana "super-charming & attractive girl" ♥ Arvostelusetelistä löytyy myös monta sydäntä! Värin paras- valinnassa oli lisäksi aikuinen uros ja aikuinen naaras, mutta Viljasta tuli värin paras :)

Myös Tristanista hän tykkäsi kovasti, excelenttiä ja strongia jälleen kaikki. Erityiset kehut super grooming & presentation! Yleisvaikutelma "charming & sweet gentleman" ♥ Mustavalkoisissa oli myös toinen kastraattiuros Heinuntuvan Iisakki, ja tuomari halusi verrata näitä kahta. Molemmat ovat suuria ja komeita, mutta paremman pään takia tuomari valitsi Tristanin TP-valintoihin.

TP-valinnoissa naaraiden välillä pähkäiltiin varmaan vartti. Tristanin kanssa istuimme penkillä odottamassa vuoroamme huokaillen antamassa tassua ja syömässä nameja. Kun vuoro vihdoin tuli, oli valinta "hieman" nopeampi. Tristan on kuulemma absolutely perfect kisu, joten hänet valittiin tuomarin parhaaksi. Siinä odotellessamme olin  kuunnellut sivukorvalla joidenkin juttuja isojen kissojen näyttelyasennoista. Tuon kanssa minäkin pähkäilen, kun Tristan on niiin pitkä ja painava, että meinaa olla pitkissä valinnoissa vähän vaikeuksia. Lauantainakin tuomari sanoi, että taitaa käydä vähän raskaaksi... No ei kai, kun taisin olla naamasta aivan punainen ja melkein hikeä pukkasi ja kissa alkoi valua keskikohdastaan... Pitäis vissiin vaan ahkerasti käydä salilla! No, otin vinkeistä vaarin ja päätin nostaa kisun korkeuksiin niin että takajalat tukeutuvat olkapäähän. Yleensä kun tuen oman kyynärpään lonkkaluuhun. No, olihan se toki hieman uljaamman näköinen noin, mutta enpä varmaan siinäkään jaksaisi sitä kymmentä minuuttia pitää. Parhaiten sujuisi kun saisi venyttää kisun suorilla käsillä pään päällä, mutta moinen herättäisi ehkä jo liikaa huomiota :D

No, päivän päätteeksi sitten Tristan meni paneeliin. Kilvassa oli 9 komeaa kastraattiurosta. Tristan oli siihen aikaan päivästä jo ihan unella, ja pani paneelipöydälle maate. Jollakulla tuomarilla oli kuitenkin niin mukava huisku, että Tristan innostui leikkimään ja kääntyi mm. selälleen lötköttämään ja leikkimään. Niinkuin mikäkin pentu taas :) Esiintyminen olikin sitten jopa kolmen äänen arvoinen :) Voitto meni viidellä äänellä birmalle. Hieno suoritus kuitenkin taas, saa mamma olla ylpeä ♥

Ohhoijaa, kun ramasee...

Vähän viiden jälkeen tuli poistumislupa, ja lähdimme köröttelemään kohti Vaasaa. Vilja matkusti taas tosi hienosti, mutta Tristan alkoi Parkanon kohdalla piippailla surkeasti. Pissahätää epäilin, kun ei näyttelyssä ehtinyt käydä vessassa kun esiintymisten välillä vaan nukuttiin sikeästi. No, 50km ennen Vaasaa nenään kantautui sellainen aromi, ettei epäilystäkään mikä hätä oli ollut. Tristan ei ole ikinä ennen tehnyt mitään vahinkoa kuljetusboksiin, vaikka Tallinnassakin ollaan käyty useampi kerta, jolloin boksissa vietetty yli 12h... Hiekkistä en viitsi boksiin tunkea, kun hädintuskin kisu mahtuu sinne itse. No, pysäytin bussipysäkille ja päästin surkean näköisen Tristanin ulos boksista. Todella kreivin aikaan olin juuri ostanut näyttelystä uuden Clipper 3:n. Ja mikä onni, että otin sen valmiiksi kootun, enkä osissa olevaa. Tristan sujahti mielellään uuteen puhtaaseen boksiin. Eihän moisen haisun kanssa olisi ollut kovin mukava matkustaa. Vanhan boksin takanurkkaan oli päästetty mukava löysä läjä. Patja ja filtti oli kohteliaasti siirretty syrjään, etteivät ne sotkeutuneet. Kisukin oli säilynyt puhtaana.  Taisi pojulla jostain syystä olla vähän masu löysällä, kyllähän se normaalisti olisi jaksanut pidättää, eihän edellisestä kakasta ollut vasta kuin alle vuorokausi. No, oikein ajoitetun ostokseni ansiosta loppumatka sujui Tristanillakin mukavasti.

Valmiina kotimatkalle
Vilja otti lokoisan kotimatka-asennon.
Taustalla joku linssilude ;)

Kaikenkaikkiaan ihan mukava reissu, tuli nähtyä paljon tuttuja kisuja ja ihmisiä. Viljan hieno käytös ja monet kehut lämmittivät mieltä ja Tristan-mössykkä oli hyvänä tukena ja turvana ja esimerkkinä pienemmälleen :) Seuraava näyttely taitaa olla sitten marraskuun alussa Seinäjoella. Vilja osallistuu, Tristan on harkinnassa. Näyttää nimittäin siltä että kun talvi on tulossa, täytyy vaihtaa bikineihin :)

Ainiin, sellainenkin iloinen uutinen, että Väinölle on nyt koti tiedossa! Väinö lähtee perjantaina Vantaalle Usvan (+kahden muun kissan ja koiran) kaveriksi :))

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti