tiistai 30. lokakuuta 2012

Talvi tuli - ja kummallinen linnunpönttö!

Lumi ja pakkaskelit ovat valloittaneet Vaasankin. Vielä viikko sitten parvekkeen ovi oli työpäivien ajan auki, ja kisut pääsivät vapaasti ulkoilemaan päivisin. Taloyhtiö oli luvannut asentaa minulle eräänlaisen aparaatin, ja sitä odotellessa päätin, etten edes aio käynnistää sähkölämmitystä. Kerrospukeutuminen kävi tutuksi, pääasia että kissoilla oli hauskaa ;) Tiistaina 24.10 asennussedät sitten vihdoin kolkuttelivat ovelle (asennusajaksi oli luvattu 9-19.10...) juuri kun olin lähdössä töihin. Heillä oli vain pieni pyyntö - voisitko heivata kissat jonnekin siksi aikaa kun tullaan hääräämään? Joo, no hetki vaan, laitan ne kaikki 5 taskuuni ja lähdemme pois jaloista... Hohhoijaa. Ehdottivat että vessaan ne tunkisin. Kuinka kauan asennuksessa menee? Neljä tuntia... No, lopulta suostuin, että laitan kissit makkariin, ja päästävät ne ulos sitten kun lähtevät. En tiedä kuinka paljon itkua ja ovenkahvan paukutusta olivat miehet saaneet taustamusiikiksi työskennellessään. Kotiin tullessani kisut oli päästetty vapaaksi ja ihan tyytyväisiltä näyttivät kaikesta huolimatta ;)

Totinen tähystäjä Cindy
Hyh, kylmää
Menin parvekkeelle tarkastelemaan työn tuloksia, ja voi herra ie kun meinasi tippua silmät tai oikeestaan koko pää. Parvekkeelle oli ilmestynyt joku hevosen kokoinen pömpeli parhaalle paikalle. Kisujen kiipeilypuu oli heivattu sateen armoille sen tieltä. Pömpelin katto olisi voinut olla edes tasakatto, jolloin kisut olisivat saaneet siitä mukavan tähystys- ja tiirailupaikan. Mutta ei. Eihän siinä tassut pidä, mokoma liukumäki. Pömpeli ei voinut tieteskään olla edes lattiassa kiinni, vaan alle jää metrin verran hukkatilaa, ja pömpelin pohjassa on kaikkia äärimmäisen jännittäviä vipuleita ja johtoleita ja tippuvaa nestettä, hirveän kissaturvallista. Tää on varmaan joku halvalla saatu kivikausimalli, aiemmin näkemäni ulkoyksiköt ovat olleet kooltaan murto-osan tuosta, eikä ainakaan noin rumia. Kiittämättömyys on maailman palkka, toivotaan että tämä todellakin näkyy sähkölaskussa, niin voin vähän sitten ehkä positiivisiakin puolia löytää asiasta ;)

Aparaatin katolla

Tähystelijöitä


Kyseessä on siis ilmalämpöpumppu. Välillä se pitää niin hassua mölyä, että kaikki kisut ryntäävät vauhdilla paikalle, pyörittelevät korviaan ja ihmettelevät silmät ymmyrkäisinä. Peti puhaltimen alla on suosittu paikka, kun vempele puhkii lämmintä ilmaa.

Talvipakkasten tultua parvekeulkoilemassa ollaan käyty pari kertaa päivässä lyhyitä aikoja. Aina mennessäni oven luo, sinne singahtaa neljä karvaturkkia miukumaan kärsimättömästi - päästä jo ulos! Ovien kiinni laittaminen perässä ei kuitenkaan tunnu hirveästi miellyttävän, ja jo parin minuutin päästä ainakin Cindy ja Vilja tapittavat ovella surkeasti - päästä jo sisään! Tristan ja Veikko puolestaan viihtyvät kylmässäkin hyvin. Misty osallistui talviulkoiluihin aluksi, mutta nyttemmin viipottaa mieluummin johonkin lämpöiseen nurkkaan pitkäturkkien ulkoillessa. Kovin pitkiä ulkoilut eivät siis ole, kun ikkunasta kurkistaessani saan vastaani surkeitä "mä jäädyn just nyt"-katseita ja huutoja. Kumma juttu silti, että ulos hingutaan joka kerta yhtä kovasti, vaikka siellä niin jäätävää onkin!

Ulos, ulos, heti, heti!
Päästä sisään, me jäädytään!
Onko porukassa samaa näköä?
Mangusti-Vilja :)

3 kommenttia:

 1. Kyllä se pömpeli sähkölaskua tulee pienentämään jos vaan osaa kaikki niksit miten laitetta käytetään oikein, kannattaa googlettaa.

  Mutta toivottavasti ne äijelit huolehti jotenkin sen kondenssiveden ohjaamisesta pois partsilta, sitä nimittäin tulee ja reilusti. Meidän ulkoyksikön alla on talvisin helkkarinmoinen jääklöntsä, mikä ei varmaan ole kauhian kiva sisustusextra partsilla...

  VastaaPoista
 2. Melkonen pömpeli! Ja ihana mangusti-Vilja <3

  VastaaPoista
 3. Mun vanhempienkin norski tykkää aina välillä olla mangustina. :D Ihania pörhöjä <3

  VastaaPoista