keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Aktiivitytöt

Meillä on kaikenlaisia rumia hökötyksiä pitkin lattioita. Tytöt saalistavat raksunsa paljon mieluummin erilaisista vempeleistä kuin ruokakiposta. Alkaa vaan pikkuhiljaa tuntua siltä, että mitkään aktivointilelut eivät enää tuo tytöille haastetta! Kestosuosikkina on ollut "koeputkisto". Täytettyäni putket ja laitettuani aukot vaikeimmalle tasolle, tytöt saattavat pyöritellä niitä puolikin tuntia putkeen, ja vekotin on tyhjä alta aikayksikön.

 Vanha video, pentujen ensitutustuminen "koeputkistoon"

Viime kuussa tilasin uuden "putkivuoriston" ja laitoin siihen heti mukana tulleet vaikeutuspalikat, eli korkeammat tornit. Ei kovin montaa minuuttia kulunut, kun tytöt ymmärsivät, miten raksut putkista ronkitaan. Korkeat putketkin alkoivat pienen harjoittelun jälkeen tyhjentyä. Jos näihin laittaa liian pieniä raksuja, yhdellä tassun kauhaisulla saa päräytettyä kunnon annoksen ympäriinsä.

Jahas, mikäs tää on?
Tuolla putkessa on jotain! *ronkiti ronkiti*
Kas, nameja!
Katsos tyttö, tuonne laitat tassun, niin sieltä saa namia.
Sun vuoro yrittää.
Helppoa ku heinänteko!
Kumpi on kumpi?!

Löytyy myös pieni raksupallo, joka ei pienimmälläkään aukolla pysy kauaa täytenä. Tyhjän kananmunakennon täytän myös raksuilla, ja sitä paiskotaan pitkin kämppää, kunnes se on tyhjä. Tekemistä tytöillä siis ainakin riittää, mutta mistä saisimme lisää haasteita? Otamme mielellämme vastaan vinkkejä uusista vempeleistä. Tavallisesta kupista meillä ei raksuja enää tarjota, vaan ruuan eteen joutuu tekemään töitä ;)

Poikia ei moiset vempeleet kiinnosta tippaakaan! He opettelevat mieluummin temppuja ihmisen kanssa, kun taas tytöt eivät jaksa siihen keskittyä ollenkaan. Huvinsa kullakin, onneksi sentään jokaiselle jotain!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti