keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Mitä me syödään?

Kuusi kärpästä yhdellä iskulla, kerrotaan tänne mihin kaikkeen ollaan tässä ensimmäisten viikkojen aikana totuttu, ehtivät tulevat perheet vielä valmistautua takaamaan vauvoille pehmeän laskun uusiin koteihin ;) Itsekin lykkäsin vielä viimeisen Zooplus-tilauksen matkaan, jotta ehtii tulla ennen pentusten muuttoa. Olisi muuten voinut tulla aika laihat pentupaketit - uskomatonta mitä tahtia ruoka katoaa kaapista...

Kaikkien pentujen ehdotonta herkkua ovat kaikenlaiset raa'at lihat. Päivittäin vähintään yksi ateria koostuu lihasta. Monipuolisesti vaihdellen on tarjolla ollut mm. broilerinfileesuikaleet, -sydän, -kivipiira ja -maksa, possunsuikaleet ja -sydän, naudansuikaleet ja -sydän sekä kaikenlaiset jauhelihat. Myös silakkafileet maistuvat. Pari kertaa viikossa ollaan herkuteltu kananmunan keltuaisella. Kaikki lihat tarjotaan raakana, paitsi vatsaystävällistä kanaa ja seitiä ovat saaneet keitettynä. Lihaa kuluu laumalle noin puoli kiloa päivässä.

Lihojen lisäksi Zooplussan kitten-märkäruokavalikoima on käynyt tutuksi. Ruokavalikoima on pyritty pitämään laadukkaana ja viljattomana. Miamor, Feline Porta 21, Schesir, Animonda-vuuat ja jopa Animonda Carny-purnukat maistuvat. Aikuisten kupeilta on myös käyty hyvällä ruokahalulla maistelemassa Miamorin, Feline Portan ja Cosma Thain erilaisia makuja. Ilokseni kukaan ei ole osoittautunut nirsoksi, kaikki on maistunut mitä tarjolle on laitettu. Onkin ollut aivan ihanaa, kun pariin kuukauteen ei ole tarvinnut heittää roskiin murustakaan kuppiin kuivettunutta kissanruokaa! Märkäruuan menekki on jopa kilo päivässä! Ensimmäistä kertaa kaipaisi penturuokiin muutakin pakkauskokoa kuin 100g annospussit...

Kuivaruuan tarjoaminen on pidetty vähäisenä, mutta toki senkin syöminen ollaan opeteltu. Maistiaisia on saatu seuraavista merkeistä: Orijen, ANF kitten, Royal Canin babycat, Royal Canin Maine Coon kitten sekä IAMS kitten. Toivoisin, että mikäli raksuja jatkossa halutaan syöttää, panostettaisiin tässäkin laadukkaaseen ja viljattomaan merkkiin, kuten Orijen.

Multicat-monivitamiinipillerit ollaan opeteltu syömään päivittäin herkkuna, joinain päivinä ne korvataan Kitzyme-vitamiinitabletilla. Kun ollaan oltu kilttejä, saadaan herkkuina maiskutella PrimaCatin täyslihanameja.

Hiekkana meillä on käytössä laajamittaisissa testeissä parhaaksi osoittautunut Extreme Classic. Tarjouksesta napattiin myös pari pakettia Evercleania ja meinasimme tukehtua pölyyn ;) Myös pelletit nököttävät yhdessä laatikossa, mutta ikävä kyllä kukaan ei pidä niitä kelpona asioimisalustana, ja kyseinen laatikko onkin saanut pönöttää nurkassaan ihan rauhassa.
Nami nami maiskis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti