maanantai 20. kesäkuuta 2011

Seuraneitejä ja -poikia

Muutaman viimeisen viikon aikana pikkuiset ovat yhä enenevissä määrin ottaneet kontaktia ihmisiin. Kun kissakavereita on ympärillä niin paljon, ne antavat usein kaiken huomion toisilleen, ja leikkivät keskenään tuntikausia. Olen kuitenkin panostanut siihen, että mahdollisimman paljon leikitetään myös ihmisten toimesta, ollaan yhdessä ja silitellään paljon. Paijauksesta lähdetään usein vauhdilla kaverin niskaan, eikä malteta rauhoittua hellittäväksi. Nyt ovat kuitenkin enemmän malttaneet pysyä paikoillaan ja selvästi nauttivat myös hellittelystä. Sohvalla istuvaa ihmistä saatetaan kesken leikkien tulla puskemaan ja pussaamaan, ja jos väsy yllättää, uinahdetaan tiukasti jalkaan painautunena. Vaikka leikkisivätkin keskenään, tiedostavat kyllä hyvin ihmisen läsnäolon ja tulevat samaan huoneeseen touhaamaan, mitä ikinä sitten tenkään ja missä. Aamulla herätessäni kaikki tulevat mukaan vessaan, ja yleensä vähintään puolet on samalla kertaa hiekkalaatikossa asioilla. Onneksi on iso laatikko ;) Astianpesukonetta täyttäessä vähintään yksi on kiivennyt koneeseen ja muut yrittävät perässä. Ruokaa laittaessa pitäisi olla vähintäänkin lentoalus, että pystyisi keittiön lattialla liikkumaan. Melkein kuin olisi kissoista tehty liikkuva matto lattialla! Samaten kissojen ruuan ruokintapaikalle kuljettaminen on melkoinen suoritus, kun puolet yrittää päästä säärtä pitkin syömään ja puolet pyörii jaloissa yrittäen kampata. Hiekkalaatikkoa tyhjätessä vähintään pari "auttaa" pönöttämällä keskellä laatikkoa ja loput kiikkuvat reunalla. Illalla menen yleensä yksin nukkumaan, mutta yöllä herätessä pienet karvapallot ovat vaivihkaa ympäröineet minut. Eihän siinä sitten tietenkään paljon kääntyillä, kun yksi nukkuu selän, toinen jalan päällä. Ihanat ♥


Viki ♥ Kiara

Myös muistakin kuin Frodosta on alkanut löytyä ääntä. Varsinkin Hipulla on nyt ollut kaikenlaista asiaa ihmisille, ihana pieni höpöttelytyttö! Kir kur miu mau! Myös Kiara kertoi minulle eilen jotain hyvin tärkeää: MIU! Yleisesti ottaen ovat kuitenkin hyvin hiljaista porukkaa. Jotkut vieraat ovatkin ihmetelleet miten hiljaista on, vaikka ympärillä pyörii 9 kissaa! Myös kehräysäänissä Frodo ja Hippu painivat ihan omassa luokassaan. HURRRRR PURRRR PÖRRRR heti kun vain hipaiseekin! Kiara ja Siiri hyrrääväät hiljaisen pehmeästi, kun taas Sasu ja Viki ovat karskeja kolleja joille ei mikään kehräily sovi ;) Yhtälailla kuitenkin pitävät rapsuttelusta.

Aivan hurmaavia musseloita ovat kyllä, vaikka jotenkin odotin näistä tulevan enemmän sylikissoja. Ehkä sitten, kun muuttavat uusiin koteihin ja saavat vielä enemmän yksilöllistä huomiota. Nyt kun pitää muistaa antaa kaikille yhdeksälle tasapuolisesti huomioita, ja vuorokaudessa on vain rajallinen määrä tunteja. Paljon ollaan kuitenkin oltu yhdessä, muiden rymytessä festareilla minä rymyän kissojen kanssa, ja lomapäiviä on otettu kissanhoitovapaiksi. Olin myös viime viikolla pienessä leikkauksessa, sairasloma kului mukavasti kissojen kanssa. Kamala olo parani kummasti pienten ilopalleroiden touhuja seuratessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti