keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Maagiset 12 viikkoa täynnä


Niin vaan taas on pienistä pötköistä kasvanut kauniita, rohkeita, sosiaalisia ja ihanaakin ihanampia kissoja!
Eilen oikein havahduin kuinka isoja ne jo ovat, kun sivusilmällä vilkaisten en ollut varma oliko juomakupilla Cindy vai joku pojista. Illat ovat kuluneet pentukansioita kooten ja pentupaketteja rakennellen sekä pentuja kuvaten ja leikittäen - mitähän mä sitten teen kun jokainen päivän askare ei enää liitykään kissoihin?

Viimeisille rokotuksille ja tarkistuksille mennään huomenna, ja viikonloppuna jo puolet joukkiosta lähtee hurmaamaan uusia kotejaan. Hippu lähtee ensimmäisenä pitkälle matkalle Nastolaan, ja seuraavaksi vien tiikeriveljekset Sasun ja Frodon koteihinsa. Molemmat jäävät asumaan vain muutaman kilometrin päähän :)
Seuraavalla viikolla Siiri lähtee Turkuun ja Viki Helsinkiin. Kiara jää vielä hetkeksi isoveljen leikkikaveriksi.
Voi Tristan-parkaa, meidän pikkupentu ison kissan kehossa. Toivottavasti ei poika ihan kauheasti surustu kun leikkikaverit lähtevät yksi toisensa perään. Tristan on ollut henkisesti aivan samalla aaltopituudella pikkupentujen kanssa, niitä ei erota mikään muu kuin koko.

Cindy on edelleen hoivannut pentujaan, ei puhettakaan että olisi kyllästymässä niihin. Äänensävystä tunnistan, milloin kutsutaan lapset maidolle ja milloin on saalistettu joku kiva lelu jota esitellään lapsukaisille äänitehosteiden saattamana. Cindy on muuten hyvin hiljainen kissa, joten on ollu hauska kuunnella miten se juttelee pennuille. Hoivaamisen lisäksi nyt on muutaman viikon ajan myös osallistuttu vauhdikkaasti lasten leikkeihin - mamma painelee häntä viivana ympäri taloa ja pennut perässä. Tai edellä. Tai kaikki yhtäaikaa eri suuntiin. Imettämisen saisi kyllä jo lopettaa ja keskittyä saamaan oman kroppansa taas timmiin kuntoon. Paino on hyvä, mutta masussa roikkuu edelleen maitoreppu. En tiedä kuvittelenko vai näyttääkö turkki siltä, että sieltä saattaa vähitellen ruveta pukkaamaan uutta karvaa? Mikäs sen mukavampaa!

 
Sama kissa? Cindy 11/2010 ja 6/2011
Äiti ja poika 6/2011. Darwinilla turkkia riittää ;)

Alkuviikon projektina oli saada 6 pentua samaan kuvaan, nättiin riviin ja katseet kaikilla oikeaan suuntaan. No tuohan on jo ajatuksenakin täysi mahdottomuus. Kelpaisiko ehkä tämä otos? Siinähän ne ovat kaikki sievässä rivissä vierekkäin? 


Kaikenlaista kokeiltiin, nameja, leluja, ihmeellisiä ääniä ja paikkoja. Lipaston päällä, vaatekaapin ylähyllyllä... Ei. Emme me voi missään nimessä katsoa samaan suuntaan yhtäaikaa. Yksi hyppää alas, toinen kääntää selkänsä. Olen siis hyvin yllättynyt, että ihan ensimmäisten kuvien joukossa on tällainen otos:


Ei muuta vikaa kuin nelikorvainen Hippu. Voi Siiri. Mitä sinä siellä takana teet? Oisko olemassa selainen editointiohjelma, että Hippua voisi siirtää vähän oikealle niin Siirikin tulisi näkyviin? Tällainen asetelma ei nääs todellakaan tule toistumaan. Epätoivoa ilmassa? :)

Loppuun nautitaan vielä kissakauneudesta viimeisten viikkokuvien myötä. Olen erityisen iloinen siitä, että kaikilla on uudessa kodissaan odottamassa kissakaveri tai useampi. Siispä kerrotaan hieman mihin kukakin on menossa!

 SIIRI-söpönen muuttaa Turkuun, jossa häntä odottaa monta kissakaveria, mm. kaksi setäpuolta. Tulevaisuudessa Siiriä nähdään myös näyttelyissä ja kun sen aika on, putkahtanee maailmaan myös "pikku-Siirejä" ;) Siiri on hellä ja lempeä tyttö, oikea mamman mussukka!  SASU muuttaa Vaasaan, hän saa kaverikseen norjalaisen metsäkissatyttö Sanin. Toivotaan, että tätäkin komistusta ehkä joskus nähtäisiin näyttelyissä ;) Sasu on hyvin kuvauksellinen ja komea poika. Porukan "päällikkö" joka luulee omistavansa kaikki lelut ;) Väsyneenä viihtyy paijattavana ja nukahtaa syliin.


KIARA, mamman oma pieni prinsessa muuttaa sijoituskotiin Vaasaan, jossa häntä odottaa kotikissa Figaro. Kiara tulee käymään kanssani näyttelyissä ja toivottavasti aikanaan saattaa maailmaan lisää pieniä prinsessoja ja prinssejä! Aivan hurmaava neiti, joka nukkuu kaikki yöt sängyssä vieressäni. Kehr ja purr, tietää itsekin olevansa ihana.


HIPPU lähtee Nastolaan ja saa kavereikseen kotikissat Mökön ja Lurun. Toivotaan että Hipun palvelijatkin vielä joskus innostuvat lähtemään hänen kanssaan näyttelyyn, Hippu on pitkän turkkinsa ja korvatupsujensa kanssa sen verran vaikuttava ilmestys. Hippu on viimeaikoina onnistunut hurmaamaan minut luonteellaan ihan 100-0. Pörrr, pörrr, kurr, miu pusk, lisää hellyyttä!

VIKIn tuleva koti on Helsingissä. Tyttökavereikseen hän saa norjalaisen metsäkissan Iitun sekä Tara-hauvan. Vikiä tullaan näkemään näyttelyissä! Viki on ottanut yhtäkkiä ihan hurjan kasvupyrähdyksen "tyttötasolta" veljiensä veroiseksi. Luusto on vahvistunut silmissä. Hänestä tulee superkomea kolli! Viki on välillä porukan rauhallisin, ja välillä vauhtia piisaa enemmän kuin muilla yhteensä.

FRODO muuttaa Vaasaan, kaverina on vajaa 4 viikkoa vanhempi norjalainen metsäkissa Messi. Tämän melkein samanikäisen parivaljakon kehitystä onkin sitten mukava seurata. Frodo lähtee ainakin kokeilemaan näyttelyitä, toivottavasti näyttelykärpänen puree niin kissaa kuin henkilökuntaakin ;) Frodo on Hipun ohella porukan kovin juttelija ja kehrääjä. Kur kur mii kehr! Luonteeltaan enemmän rauhallinen tarkkailija, vaikka vauhtiakin löytyy. Ensimmäisenä ihmisiä vastassa kovaäänisen kehräyksen säestämänä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti