perjantai 11. toukokuuta 2012

Conjuctivitis purulenta

Lauantai-iltana huomasimme, että Misty pitää toista simmuaan hieman sirrillään, ja siitä vuotaa melko paljon nestettä. Silmäkulma näytti olevan melkoisen turvoksissa. Muutama vuosi takaperin Mistyllä oli samanlainen ongelma - oli siis juossut jonnekin kulmaan silmä edellä, tai leikin tiimellyksessä jokin raapaissut. Misty ei  nyt aristanut silmää yhtään, eikä tuntunut itse ollenkaan edes huomaavan, että mitään oli vialla. Käytös on ollut täysin normaalia.

Viimeksi vaiva meni parissa päivässä ohi, kun silmähuuhteella pyyhittiin. Sama hoito aloitettiin nytkin, mutta tällä kertaa ei ottanutkaan parantuakseen. Maanantaina vaaleanharmahtavaa nestettä vuosi jo niin paljon, että sitä tippui pisaroina lattialle ja makuupaikalle jäi lammikko. Niinpä sitten Misty kiisi miehen kanssa klinikalle, ja diagnoosiksi saatiin blepharitis, conjuctivitis purulenta eli silmäluomen / sidekalvon tulehdus ja hoidoksi Clavubactin-antibiootti ja Metacam-kipulääke. Metacamin jätän ihan suosiolla purkkiinsa, niin paljon kauhujuttuja siitä olen kuullut, eikä Misty ole kipeä, kun ei se kerran yhtään arista eikä huomaa itsessään mitään outoa.

Misty-parka

No, antibiootin antoa odotin kauhulla, kymmenen päivän kuuri - aamuin illoin! Toisin kuin muut kissani, Misty on aivan mahdoton lääkittävä. Palautin vanhaa blogiani lukemalla mieleen puolentoista vuoden takaisen itkun, kuolan ja hientäytteisen ajan, jolloin Mistyä viimeksi jouduttiin lääkitsemään. Misty ei todellakaan ole huijattavissa, eikä lääkettä voi piilottaa minnekään. Misty-pantteri on halutessaan myös maailman voimakkain kissa. Ensimmäisen lääkkeen liottelin kokeeksi veteen, ja sekoitin herkkuruokaan. Pienen emminnän jälkeen lääke katosi parempiin suihin, ja olin onnellinen kun selvittiin ilman suurempia taistoja. Toisen pillerin päätin ihan kokeeksi piilottaa herkkutikun sisään, vaikka tuo kikka ei ole koskaan onnistunut. Jos lääke eksyy vahingossa suuhun, se tulee kyllä vauhdilla pihalle. Niinpä hämmästys olikin jättisuuri, kun lääke meni masuun ihan muitta mutkitta! Se jopa tippui lattialle herkkutikun välistä, mutta Misty lipaisi sen takaisin suukkuun. En ollut uskoa silmiäni! Kolmas lääke meni samalla tavalla herkkutikun kanssa. Kääk, uskomatonta, nyt vaan tassut ristiin, että loput 17 tablettia menee yhtä helposti! Mikä helpotus se olisikaan, kun ei tarvitsisi kisua kiusata.

Mistä tämä tuli, on mysteeri. Meillä oli toki kaksi vierasta kissaa kylässä, jonka jälkeen oireet heti alkoivat. Kummallakaan ei kuitenkaan ollut moista. Näyttelystä? No aika nopea itämisaika olisi, kun vaiva huomattiin n. 2 tuntia sen jälkeen kun kotiuduimme näyttelystä. Misty itse on kodin kuningas, eikä käy missään muualla mistä pöpöjä voisi tulla. Voiko moinen tulla haaverista - siis kuten alkuperäinen ajatukseni oli, että on lyönyt silmäkulmansa johonkin? En tiedä. Silmästä ei ollut löytynyt mitään haavaa tai kuhmua. Alkuperä jäänee arvoitukseksi, mutta pääasia, että poju saadaan taas kuntoon. Muutos parempaan on jo parissa päivässä ihan selkeä. No tulipahan Mistynkin eläinlääkärivakuutukselle vihdoin käyttöä ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti