tiistai 5. kesäkuuta 2012

Kaksinkertaisia pentusia

Piiperöt ovat ehtineet jo viiden päivän ikään. Vauhdikas ja tasaväkinen kasvu jatkuu, ja kaikki ovat jo kaksinkertaistaneet painonsa! Painonlisäykset ovat tasaisesti parisenkymmentä grammaa per päivä. Vilja on tyttöydestään huolimatta edelleen pentueen toiseksi suurin pentu. Saa nähdä, missä vaiheessa pojat kiitävät edelle.

Vilja on astetta rennompi pötkäle
Cindy on ollut nyt ihan ennätysrauhallinen emo. Pesässä ei ole kertaakaan yritetty kaivaa ja haudata pentusia pehmusteiden alle, eikä ketään ole yritetty kuljettaa pesän ulkopuolelle. Luulenpa, että jotain vaikutusta on sillä, että olen vaihtanut pesän aluset joka aamu. Nyt kun kaivamista ei ole esiintynyt, olen uskaltanut käyttää "irtoalusia", eikä niitä ole tarvinnut naulata pesään kiinni. Vaihtaminen on ollut siis helppoa ja näemmä myös hyödyllistä. Pyykkiä tulee paljon, mutta ei se mitään. Mieluummin pyykkikone pyörimässä kuin pennut sängyn alla.
Nam nam nam!

Ruoka on emolle maistunut ihan ok, vaikka toivoisin sen kyllä syövän huomattavasti enemmän. Paino synnytyksen jälkeen oli 5,4kg ja parissa päivässä laski 5,1 kiloon. Luut tuntuvat taas, eikä pömppömasusta ole enää tietoakaan. Masun alla tosin on aivan valtava maitoreppu! Eipähän ainakaan pitäisi loppua kesken...

Väsähtänyt sankari

Pennut ovat erittäin tyytyväisen oloisia ja hiljaisia. Ne nukkuvat yhdessä kasassa, ja välillä piipertävät ympäriinsä. Cindy viettää lähes kaiken aikansa niiden vierellä, vaikkeivät ne juuri söisikään. Vain pari kertaa päivässä käydään jaloittelemassa, vaikka pentuhuoneen ovi onkin auki kun olen kotona. Yöt ollaan aivan rauhassa pesässä.

Vilja antaa Voitolle pusun ♥

Tristan ei nyt ole ollut niin innokas lastenhoitaja, mutta ainakin kerran päivässä käydään kuitenkin peput pesemässä ja tarkastamassa, joko niistä olisi leikkikavereiksi? Mistyä edelleen vähän jännittää, ja se käykin vain silloin tällöin hiljaa hiiviskellen kurkistamassa pentuja laatikon reunalta, ja jatkaa sitten matkaansa. Vaikka olenkin yrittänyt parhaani mukaan huomioida myös isot pojat ja leikittää niitä väsyksiin, niillä tuntuu välillä olevan vähän tylsää, kun yöt ja välillä päivälläkin olen lukkiutuneena pentuhuoneeseen. Vähänväliä Misty kiljuu "tylsää"-kiljumista ja Tristan itkee lohduttoman kuuloisesti. Seuraavassa hetkessä kuitenkin sohvat ja puut kolisevat, kun pojat alkavat keskenään hippasille. Eräänä päivänä oven takaa alkoi kuulua ikkunoita helisyttävää kiljuntaa, ja kun ryntäsin katsomaan, Misty oli pyydystänyt huiskan ja kutsui koko kulmakuntaa katsomaan upeaa saalistaan...

Pepunpesupalvelu Tristan Oy

Huomenna loppuu äitiysloma, mutta tällä kertaa en ole harmissani, koska kaikki on mennyt niin rauhallisesti. Lounastauolla ehtii käydä tarkastamassa tilanteen.

2 kommenttia:

  1. Miten olisi pentukamera ja linkki kamerakuvaan tänne sun kotisivuille. Voitaisiin kaikki vahtia pentujen vointia :D

    VastaaPoista
  2. Mulla oli semmoinen ekan pentueen aikaan, ja luulen, että siitä tuli enemmän sydämentykytyksiä kuin iloa :D

    VastaaPoista