torstai 30. elokuuta 2012

Valmiina maailmalle!

Eilen nappasin jälleen 5 kissaa kainaloon ja hurautin lääkäritädin luo. Ohjelmassa oli tehosterokotukset ja pentutarkastukset. Loppujenlopuksi koko jengi päätyi samaan boksiin - johan oli kantamista! Onneksi ei tarvitse enää Atlas-boksin kanssa pelata, olisi ollut varmaan entinen. Matka sujui ihan sulassa sovussa, eikä kisuja näyttänyt haittavan, vaikka lääkärissä jouduimme puolisen tuntia odottelemaankin, kun aikataulut olivat venyneet. Pojat olivat jälleen aivan älyttömän reippaita. Varsinkin Väinö oli lääkärissä aivan kuin kotonaan! Väinö kehräsi lakkaamatta niin että kuului varmaan naapurihuoneeseen asti. Stetoskoopilla kuuntelukin oli aivan mahdotonta, kun rukki vaan hurisi hurisemistaan. Ajateltiin, että rokotuksen laittaminen katkaisisi kehräilyn - no ei katkaissut :) Väinö köllötteli ja nautti rapsutuksista, eikä olisi millään tahtonut mennä takaisin boksiin. Väinö vaikuttaisi aika täydelliseltä näyttelykissalta niin ulkoisesti, kuin luonteeltaankin :) Ainoastaan Viljaa hieman jännitti, mutta hänpä joutui pöydälle suoraan mamman kyljestä päiväuniltaan. Kaikki pentuset saivat terveen paperit ja tarvittavat todistukset ja merkinnät rekisterikirjoihin. Tämä tarkoittaakin sitä, että nyt oltaisiin valmiita lähtemään valloittamaan suurta maailmaa!

Myös Cindy sai rokotuksen ja kovasti kehuja siitä, kuinka hyvässä kunnossa hän jo on :) Cindy onkin hyvässä massassa ja turkkikin kasvaa. Ainut vika on suukussa - keväällä pois hoidettu hammaskivi ja ientulehdus ei ole oikeastaan missään vaiheessa kokonaan hävinnyt. Pentujen aikana hampaiden harjauskin on luonnollisesti jäänyt vähän vähemmälle, kun ei ole viitsinyt emoa stressata. Molemmat takaleuat punottavat yhä. Takahampaisiin kertyy ihan älyttömän helposti raksutöhnää, vaikka hampaat saavat paljon mekaanista puhdistusta isojen, sitkeiden lihapalojen muodossa. Saatiin sitten vielä antibioottikuuri, josko häilyvä tulehdus saataisiin pois. Keväällä hampaiden siistinnän yhteydessähän ei mitään lääkettä annettu. Katsotaan nyt, olisiko siitä hyötyä. Täytyy jälleen aktivoitua myös pesemään niitä hampaita ahkerammin. Kuuri on mukavat 10 päivää aamuin illoin. Johan noita lääkkeitä nyt on syötetty, hohhoijaa. Ensin tarjotulle Synuloxille sanoin kääk (Misty-kokemukset) joten saimme sitten jotain T----- (en muista) jonka piti maistua hyvältä. Ja niinhän se maistuikin, Cindy syö ne nameina :) Jee! On huomattavasti kivempi lääkitä, kun se ei tunnu lääkitsemiseltä.
Odotushuoneessa ennen vuoroamme kuuntelin edellisen kissa-asiakkaan kertomusta - hampaat olivat niin hammaskiven peittämät ja mädäntyneet, että ne olivat olleet enää hammaskiven varassa kiinni :S Puhdistuksen yhteydessä siis kaikki hampaat kulmureita lukuunottamatta olivat irronneet! En kyllä ymmärrä, miten joku voi päästää kissan niin huonoon kuntoon, kyllähän sinne suukkuun edes joskus voisi kurkata?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti