keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Operaatio Hammaskalusto

Cindyä on kiusannut krooninen ientulehdus (vakava suun limakalvojen ja ienten tulehdus eli stomatiitti) jo ties kuinka kauan. Lääkekokeilut eivät ole auttaneet, joten nyt edessä oli sitten kirurginen operaatio. Ikenet takahampaiden "liitoskohdassa" olivat varsin pahasti tulehtuneet ja turvonneet. Tiistai-aamuna purjehdimme Reviiriin hammaslääkärille.

Röntgenissä kaikki oli ollut oikein siistiä (kuvat myöhemmin) eikä mitään syöpymiä tai muita vaurioita havaittu. Päädyttiin kuitenkin poistamaan hampaita pahimmilta tulehdusalueilta, eli yläleuan viimeiset isot hampaat (P4) sekä niiden viereiset pikkuhampaat (M1).


Toimenpide oli mennyt hyvin, ja herättyään neitonen kuulemma vaati ihan loputonta rapsuttelua :) Hain kotiin pirteän ja iloisen tyttelin, joka kotiin saavuttuamme alkoi heti syödä hyvällä ruokahalulla. Kavereille vähän muristiin, kun yritivät liian innokkaasti kysellä kuulumisia.

Toipilas
Koko illan Cindy voi hyvin, leikki, kehräili ja tuli kammattavaksi. Keskiviikkona tilanne ei enää ollut niin valoisa. Opioidipöllyt olivat ilmeisesti haihtuneet, ja aamulääkkeen (10 vrk Synulox-kuuri) antamisen jälkeen neito juoksi matalana saunaan piiloon. Siellä sitten viettikin jotakuinkin koko päivän. Ruoka ei maistu, ei edes herkut. Kipulääkekään ei helpottanut oloa. Nyt sitten katsellaan aamuun asti, josko se ruoka alkaisi maittaa. Suukku on ihan selkeästi pipi :(
Keskiviikkotunnelmat

1 kommentti: