sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Nanna ♥

Lisäys 24.2.2014: Suomen Kissaliitolta on tänään ilmestynyt kissan sijoitusopas!
Lisäys 25.2.2014: Nanna on löytänyt sijoituskodin :) ♥

Nanna etsii sijoituskotia. Mitä se tarkoittaa? Sijoituskotina toimiminen tarkoittaa sitä, että kissa säilyy määräajan kasvattajan omistuksessa, mutta asuu ja elää normaalia elämää sijoituskodissa. Sijoituksen tarkoituksena on se, että kissa jatkaa kasvattajan työtä jatkamalla sukua aikanaan, mutta koska kasvattajan luona asuvalla kissamäärällä on tietenkin rajansa, eivät kaikki kasvatuskissat voi asua kasvattajan luona. Kun kissan kasvatukselliset tavoitteet on saavutettu, se siirtyy sijoituskotinsa omistukseen.  Sijoitus perustuu molemminpuoliseen luottamukseen sillä kasvattaja sijoittaa omaa omaisuuttaan toiselle ihmiselle. Sijoituskodin vastuulla on hoitaa eläintä mahdollisimman hyvin, jotta sitä voidaan käyttää jalostukseen ja mahdollisesti näyttelyttää.

Tapauskohtaisesti voidaan sopia, syntyvätkö pennut sijoituskodissa, vai muuttaako sijoituskissa pentujen ajaksi kasvattajalle. Sijoituskotina toimiminen on mahdollisuus tutustua kasvatustoimintaan kokeneemman henkilön tuella ja päästä kokemaan pentujen syntymän ihme ja seuraamaan niiden kasvua joutumatta kuitenkaan selviämään kaikesta yksin. Kasvattaja on sijoituskodin tukena joka käänteessä.

Netistä löytyy googlettamalla paljon tietoa sijoituksesta, mutta sijoitussopimus on aina sovittavissa kumpaakin osapuolta miellyttäväksi ja jokainen sopimus on erilainen. Lisää hyvää yleistä tietoa esimerkiksi seuraavista linkeistä: 0 1 2

Nannan sijoitussopimukseen olen pääpiirteissään kaavaillut seuraavia ehtoja:
★ 1-2 pentuetta. tällä hetkellä mielessä olisi 2 pentuekaavailua, joiden toivoisin toteutuvan.
★ siirtyy sijoituskodin omistukseen viimeistään 3-vuotiaana, vaikka pentueita ei olisi syntynyt.
★ sijoituskodin päätettävissä on, syntyvätkö ja kasvavatko pennut sijoituskodissa vai kasvattajan luona.
★ sijoituskodin niin halutessa, voimme sijoitusehtojen täytyttyä sopia siitoskäytön jatkamisesta sijoituskodin omalla kasvattajanimellä
★ mikäli sijoituskoti ei halua jatkaa kasvatustoimintaa, kissa steriloidaan sopimusehtojen täytyttyä
★ sijoituskoti maksaa kissan eläinlääkärikuluvakuutuksen (n. 110€/vuosi). käytännössä tämä toteutetaan niin, että sijoituskoti maksaa kasvattajalle etukäteen kolmen vuoden vakuutusmaksut, ja kasvattaja huolehtii vakuutuksen voimassaolosta.
★ kissasta ei peritä erillistä vakuusmaksua
★ sijoituskoti vastaa kaikista kissan hoitoon ja elämiseen liittyvistä normaaleista kuluista (ruokinta, hiekat, rokotukset, sairauksien ja tapaturmien hoidon omavastuuosuudet yms)
★ kasvattaja vastaa kaikista kissan siitoskäyttöön ja pentujen hoitoon liittyvistä kuluista (testit, astutukset, pentujen hoito, ruokinta ja eläinlääkärikulut) ja pitää pentujen myynnistä saatavat varat
★ kasvattajalla on oikeus viedä kissaa näyttelyihin. kasvattaja maksaa näyttelymaksut ja matkat. myös sijoituskodilla on oikeus viedä kissaa näyttelyihin omalla kustannuksellaan.

Nanna on ihan hirmuisen suloinen kissatyttö, pentueen poikatyttö prinsessa. Vauhdikas ja leikkisä, todella kova kiipeilemään. Nanna on aina ensimmäisenä kiipeämässä lahjetta pitkin syliin. Varsinainen sylikissa hän ei kuitenkaan ole, vaan tulee paijattavaksi silloin kun leikkikiireiltään ehtii. Nanna on rohkea ja ennakkoluuloton veitikka. Nannan paras kaveri on Nappi, jota hän välillä hoitaa isosiskomaisesti, mutta useimmiten riekkuvat yhdessä kuin viimeistä päivää. Nanna tykkää myös isoista kissoista, ja puskee niitä innokkaasti.
Ulkonäöltään Nanna on kaunis kuin karkki suurine silmineen ja isoine korvineen. Turkki on hyvin tumma, ja siihen on kehittymässä kaunis tabbykuvio. Valkoiset sukat, leuka ja kauluri tuovat mieleen äitinsä värityksen. Turkinlaatu on ihanan silkkinen, Nannaa on mukava silitellä :) Painonkehitys pysyy hienosti poikien mukana, ja toivotaankin että Nannasta kasvaa iso tyttö.  Nanna kantaa harvinaista amber-väriä, joten oikean kollin kanssa on mahdollisuus saada ambervauvoja.

Vastaan mielelläni lisäkysymyksiin :)

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti