maanantai 10. helmikuuta 2014

Vauhtiveijarit

Voi kauhistuksen kanahäkki kuinka aika kiitää! Viikossa on tapahtunut ihan hurjasti kissojen kehityksessä. Minun aikani kuluu tehokkaasti opiskellen, nukkuen ja pentuja pallutellen - ehdipä siinä nyt sitten edes blogia kirjoittaa. Vuorokausirytmi on totaalisen järjetön, kun välillä koulussa ollaan aamukasilta ja välillä iltakasilta. Tällä hetkellä nukun useimmiten kahdet "yöunet", päivällä kolme tuntia ja yöllä nelisen tuntia, miten nyt kiiruiltaan ehtii. Kisut ovat onneksi sopeutuvaisia, eikä niille ole väliä mihin aikaan vuorokaudesta nukutaan ja milloin riehutaan.

Pentulaatikossa ei juurikaan enää hengailla, ja ensi viikonloppuna taitaakin olla aika korjata se pois. Tilaa tarvitaankin, kun autonperässä odottelee komea kiipeilypuu. Mitenniin tilanpuutetta?

Elintilan laajennuttua koko huoneeseen saatiin testiin myös pentusten ikioma vessa. Vessahommat ovatkin sujuneet aivan älyttömän mallikkaasti, en ole löytänyt ainuttakaan pisua väärästä paikasta! Toisaalta pienet myös viettävät suuren osan ajastaan hiekkalaatikossa, joten ihmekös kun osuu oikeaan paikkaan ;) Pennuilla on omaa paakkuuntumatonta hiekkaa, mutta nopeastipa ne kiipesivät myös Viljan korkeaan mikrohiekkavessaan. Koko hiekka on täpötäynnä pieniä söpöjä tassunjälkiä, kun laatikossa painitaan ja muutenvaan hengaillaan. Onpa Nanna löytynyt hiekkalaatikosta myös unilta... En ole juurikaan nähnyt, että hiekkaa olisi ensimmäisen päivän jälkeen syöty. Hyvätapaisia ja fiksuja pikkuisia!

Myös ruokailun suhteen on kunnostauduttu hienosti. Kaikki syövät jo oikeaa ruokaa ihan superhienosti. Nipsu ja Niki oppivat hetikohta Napin perässä, sitten Ninokin alkoi maistella, ja tänään vihdoin myös Nanna tajusi, että ruoka on tehty syötäväksi. Syöminen ei ole mitään maistelua, vaan ruokalautasella viihdytään pitkään ja masut syödään pullolleen. Kaikenlainen ruoka kelpaa, niin pentumössövellit kuin raaka liha. Nyt otettiin mukaan myös raksut, jotka tosin pidämme melko minimissä. Myös vesikuppi tyhjenee päivän aikana.  Tämä on ollut hirveän mukavaa myös Viljan kannalta: pennut eivät enää kovin montaa kertaa päivässä hakeudu maitobaarille. Viljan kunto onkin säilynyt tosi hyvänä. Paino ei ole juurikaan synnytyksen jälkeen laskenut, tällä hetkellä se on 5,3 kg. Turkki on kadonnut ihan tyystin, mutta laihtumaan ei onneksi ole päässyt. Vilja on toki saanut ainoastaan erittäin korkeaenergisiä ruokia, lisävitamiinejä ja energiatahnoja.

Vilja otti uuden vaihteen kasvatuksessaan heti kun pennut pääsivät laatikon ulkopuolelle. Vilja painii ja leikkii paljon lasten kanssa. Se näyttää välillä aika hurjalta, kun mamma potkii päähän ja kurmoottaa, mutta hauskaa se taitaa kaikkien mielestä olla, kun ei kukaan huuda. Tälläkin hetkellä Vilja painii sängyssä Nipsun kanssa muiden ollessa nukkumassa. Sekä Nipsu että Vilja hyppivät karvat pystyssä sivuttain toisiaan kohti - kunpa onnistuisin saamaan videota :) Välillä paini vaihtuu pesuksi ja seuraavassa hetkessä mennään taas. Vilja kurisee ja juttelee pennuilla hurjan paljon, kutsuu niitä leikkimään. Tuntuu että Viljalla on tosi hauskaa pentujen kanssa leikkiessä, paljon mukavampia leikkitovereita kuin isot kissat!

Olen hieman ihmetellyt pentujen lempinukkupaikkaa. Se on nääs hiekkalaatikkojen välissä oleva hiekkainen edusmatto. Ei se nyt voi kovin mukava unipaikka olla! Silti koko jengi kerääntyy siihen päivittäin unikasaan. Täytyisi varmaan yrittää tarjota jotain mukavaa pesää tilalle!

Vieraita on käynyt jonkun verran, ja ainakin Nappi onnistui hurmaamaan niin, että hänelle on nyt mukava koti tiedossa :) Kaikki pienet ovat tosi rohkeita, eivätkä yhtään vierasta. Ovat kyllä onnistuneet tempauksillaan hassuttamaan ja ihastuttamaan!

Kuvien ottaminen tästä jengistä on osoittautunut todella haasteelliseksi. Jonkinlaisia kuvia kyllä on, mutta uuden koneen ikävyys estää edelleen ajantasaisen päivittelyn. Yksilökuvien ottamista yritetään jälleen, kunhan olisin sopivaan aikaan päivänvalolla kotosalla. Toisaalta eivätpä nämä myöskään enää pysy sekuntiakaan paikalla, joten...

Ja jottei asiat vaan soljuisi liian helposti, myös kotisivu on tällähetkellä sairastunut. En tiennyt että moinen voi olla mahollistakaan, mutta sallittu kuukausittainen liikennemäärä on ylittynyt. Nyt on kuitenkin vasta kymmenes päivä. Eipä sitten muu auttanut kuin ostaa lisää liikennemäärää, kaikella sitä osataankin rahastaa. Nyt vaan odotellaan, että sivut heräisivät henkiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti