sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Itsepäinen Nappi

Nappi on päättänyt, että hänelle kelpaa ainoastaan mamman surkein kainalonisä, josta ei juuri tule maitoa. Jos yrittää tarjota masun toisessa päässä olevia muhkumaidokkeita, Nappi sanoo PTHYI ja juoksee pois. Napin paino ei nouse, Napin paino laskee. Nappi on yhä lähes syntymäpainossaan, muut lähestyvät jo kahtasataa. Nappi ei ole heikko eikä sairas, Nappi huutaa kuin palosireeni ja tarvittaessa voittaa tappelun, mikäli joku eksyy hänen surkealle nisälleen. Nappi kyllä syö. Mutta Nappi ei ymmärrä, että maitohanaa vaihtamalla syöminen olisi huomattavasti tehokkaampaa. Napin luut törröttävät. Nappi on ihan tyhmeli.

Nappi 3vrk

Lauantai-aamu alkoi punnituksella, ja surkean tuloksen johdosta oli tarkoitus ajella Reviiriin hakemaan lisämaitoa ja muita mahdollisia aputuotteita ja ohjeita. No, sepä olikin sitten suljettu jonkin koulutuksen takia. Ärrinpurrin! En sitten keksinyt muuta paikkaa kuin Yliopiston apteekin, joten lähdin bussuttelemaan keskustaan. Tarjolla oli ikävä kyllä vain Royal Caninin korvikemaitoa. Lisäksi ostin Puppybooster-tahnaa ja Viljalle muutamia neste- ja energiatasapainoa parantavia tuotteita ja energiapitoista toipilasruokaa.

Nappi ei järin ilahtunut, kun yritin hänelle tarjota leikkimaitoa. Jouduinkin lähinnä lypsämään tuttipullosta, onneksi sentään nieli eikä sylkenyt. Äänitehosteita riitti... Iltaruokinnassa alun kiukuttelun jälkeen Nappi alkoi sitten itse imeä tuttipullosta :) Maitoa on mennyt hienot n. 5 milliä per ruokintakerta, ja paino on noussut sen mukaisesti. Lisäruokintojen välillä Nappi roikkuu kyllä tissillä, mutta siitä ei paino nouse grammaakaan.

Todennäköisesti joudun maanantai-aamuna soittamaan klinikalle, sain suosituksen nesteytyksestä, vaikkei pienokainen mitenkään kuivalta tunnukaan. Siitä tuskin kuitenkaan olisi haittaa. Harmittaa silti, jos täytyy näin pieniä pentuja lähteä kuljettelemaan, varsinkin kun nyt vihdoin saapui kylmät pakkaset.

Muiden pentujen painot nousevat vauhdikkaasti, ja ne ovat paksuja pötiköitä. Varsinkin Nanna on melkoinen tyttö, hän on varannut itselleen 2 parasta nisää ja sen kyllä painossa huomaa. Mustat kolmoset hengailevat keskipaikoilla. 

Mumssun mumssun

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti