perjantai 10. tammikuuta 2014

Natisevat natiaiset!

Pienet pöppiäiset ovat syntyneet! Tai eipä ne kyllä pieniä olleet! Suuria ja pontevia kaikki! Viisi kappaletta niitä lopulta tulla tupsahti, mikä onkin oikein sopiva määrä. Eikai nyt kahta samankokoista pentuetta meille voi tulla ;) Ens kerralla sitten 2 tai 7...

Minulla on uusi läppäri joka saa sappeni kiehumaan, joten kuvapäivitykset tulevat hieman perässä, värkkään luultavasti vanhalla koneella huomenna kuvitusta. Nyt synnytyskertomuksen aika :)

Sain unenpäästä kiinni joskus yhden jälkeen, Viljakin uinui rauhassa lattialla. Kolmen jälkeen heräsin pirteänä en muista mihin, ja sitten tovi makoiltiin kunnes taas nukahdettiin. Vilja nukkui jalkopäässä. Aamulla 8:03 heräsin siihen, että naamani edessä pötköttävä Vilja alkoi supistella.

Herää, mä synnytän nyt!

Vauhdikas herätys, äkkiä "synnytysalustat" eli täkki ja ikean pissasuoja sängyn päälle ja pyyhkeet valmiiksi. Tovin siinä sitten supisteli, 8:13 tuli esiin sikiöpussi, jossa näkyi joko hännänpää tai joku muu uloke. Lopulta en tiedä mikä pää edellä pentu tuli, koska aikansa kestäneen supistelun jälkeen 8:25 ensimmäinen pentu tuli ulos plumps vaan! Mustavalkoinen! Vilja vähän pyöri ihmeissään ympyrää pentu takapuolessaan, ihmetteli kai, miksei se irtoa? Pesi pikkuista huolella ja pieni sanoi tsuf tsuf. 8:38 tuli istukka ja Vilja alkoi viimein purra napanuoraa poikki. Istukan nähdessään ilme oli vähän sellainen, että yök, mikä tuo on?  Lopulta se kuitenkin mutusteltiin pois.

Terve, esikoiseni! Oletpa limainen! Annas kun äiti putsaa...
Ensimmäinen pentuseni ♥

Toisen pennun kohdalla Viljalla oli aika hauska synnytysasento :D Makasi mahallaan etujalat eteenpäin ja takajalat taaksepäin. Ei koskaan normaalisti ole moisessa asennossa! 8:44 alkoi taas ponnistelu ja 8:50 plumpsahti ulos seuraava pentunen! Musta! Oho! 8:51 saapui istukka ja napanuora katkesi nirsk narsk.


Synnytysasento
Musta lapsi :)
8:59 Vilja hieman läähätteli, jatkoi ahkeraa pentusten pesemistä. 9:08 alkoi jälleen ponnistelu, ja 9:09 plumps tupsahti taas seuraava, jälleen musta! Istukka tuli 9:25.
Onpa komeita lapsia minulla :)

Neljäs pentunen pullahti maailmaan 9:34. Mustavalkoinen, vai onko? Tämä näytti hieman muita vaaleammalta, joten muinaista Vikin syntymää muistellen ajattelin, että saattaa kuivuessaan paljastua kuviolliseksi... Ja niinhän siinä sitten kävikin, tosi tumma ruskeakuviollinen valkoisella. Toivotaan, että tabby :) Istukka tuli 9:40.

Neljä vauvaa. Nyt on hyvä.
Tässä vaiheessa Vilja rauhoittui mammimaan ja ensimmäinen pentunen jo ahnaasti mussutti maitoa. Muut vielä hieman palloilivat. Näytti siltä, että tämä oli tässä, mutta toisaalta olin kyllä löytänyt masusta 5 potkuria...  Ja niinpä sitten lepotauon jälkeen 10:14 alettiin jälleen ponnistella, ja 10:18 syntyi vielä kolmas musta vauva. 10:22 istukka.


Hoppistakeikkaa! Lisää alieneita!

Pentuset ryhtyivät ruokailemaan, viimeinen oli vielä vähän hukassa. Mamma ei häntä ehtinyt paljon pestäkään, kun kävi levolle ja tarjoili pienokaisille maitoa.

Valmista! Nyt ehtii pestä vähän itseäänkin.
Vai tämmöset siellä masussa potkutteli...

Tasan tunnin päästä Vilja vielä ponnahti. Ajattelin, että ei kai vaan enempää? Muutamien minuuttien välein ponnisteli useamman tunnin, mutta mitään ei enää tullut ulos. Koitin tunnustella masua, ja jotain kovaa sieltä löysin... Aloin jo pelätä että siellä on vielä joku kuollut pentu tms. No, tähän hetkeen mennessä ei mitään ylimääräistä ole tullut ulos.

Sitten imetellään... Olikos tää se imetysasento?

Kello 11 koulutunnit jäivät sitten väliin, mutta viideksi suunnittelin meneväni. Puoli neljän aikaan siirsin pennut sängyltä pentulaatikkoon. Vilja vähän ihmetteli, mitä oikein tapahtuu, mutta meni sitten perässä. Jotenkin ei kuitenkaan osannut rauhoittua sinne, vaan mieluummin puski minua. Ajattelinkin jo, että taitaa jäädä toisetkin tunnit väliin. Näytti siltä, ettei Vilja osannut yhdistää pentujen huutoa pentuihin, vaan luuli että minulla on jokin hätä kun pennut huusivat. Sain vakuutella, että mulla on kyllä kaikki ok, pennut ne kaipaa hoitoa!

Onpa hyvää maitoa!
Mumssun mumssun!

Vilja sitten kuitenkin rauhoittui pentujen kanssa makoilemaan, ja minä päätin lähteä kiitämään kouluun. Tabletista sitten katselin koulussa pesuetta, onneksi näytti olevan varsin rauhalliset oltavat kotosalla :)

Näin se sujuu!

Kotiin palattuani Vilja halusi jaloittelemaan. Makuuhuoneen oven auettua ryntäsi suoraapäätä Cindyn luo ja puski kovasti, ihan kuin olisi pyytänyt Cindyä tulemaan hoitoavuksi. Kaikki kisut nuuhkuttivat Viljaa uteliaasti, Misty joka ei koskaan sähise, sanoi sähhh!

Hyi sä haiset! T:Misty
Miksi kaikki ihmettelevät hajuani?

Vilja on syönyt ja juonut ihan hyvin, mutta massu meni istukoista ihan totaalisen sekaisin. Prutkun prutkun kuuluu laatikosta ja aivan hirveä haju! Masusta kuuluu kurlll pörlll. Äsken kävi myös vessassa, sitten oli kaikki tassuja myöten kurassa! Toivotaan, että Inupektin avulla massu saadaan pian kuntoon!

3 marjaa ;)

Kaikenkaikkiaan kaikki meni JÄLLEEN KERRAN mitä hienoimmin. Mulla on ollut kyllä hurjasti onnea mukana tähän asti, ei muuta kuin toivotaan, että onni jatkuu vastakin! Vilja ei ole ehkä ihan yhtä herkkä pentujen äänille, ei reagoi niihin yhtä vahvasti kuin Cindy. Viljan mielestä saavat vähän parkuakin ;) Toisaalta Cindyn lapset ovat olleet tosi hiljaista väkeä, nämä puolestaan ovat ihan kaameita kiljukauloja :D Ääni on takuulla peritty isukin puolelta! Heti synnyttyään ensimmäinen alkoi kiljua, ja niin tekivät muutkin. Jos lämpöinen mamma lähtee jaloittelemaan, kuuluu semmonenkin kuoro, että joudun varmaan taas laittamaan naapureille tiedotteen ulko-oveen ;) Nätisti Vilja jaksaa pentujen kanssa mammia, vaikka myöskin surutta lähtee loodasta lätkimään. Muiden kissojen ja minun hoiva ja huomio näyttää olevan tärkeää. Tipsun ollessa kylässä ja nukkuessa sängyllä, Vilja loikkasi loodasta ja kaivautui isoveljen kylkeen hoivattavaksi.

Lepotauko!

Tipsu kävi jo hieman pesemässä pikkuisia, kun huusivat niin pirun kovaa ja Vilja oli syömässä. Cindy on toistaiseksi tyytynyt katselemaan kauempaa. Ehkä lienee vain tyytyväinen, kun ei itse enää tarvi pentukasaa hoitaa ;)

Hei isoveli, tulisitko auttamaan?
Jahas, mitäs täällä olis tarjolla...

Ai sukupuolet? Täytyy sanoa, että moisten määrittely oli tällä kertaa varsin hankalaa. Joko silmäni ovat ruostuneet, tai nämä ovat muutenvaan tosi epämääräisiä :D Tämänhetkinen veikkaus on 3 tyttöä + 2 poikaa, mutta mitään en mene vannomaan!

Kylkikyljessä on lämmin nukkua!

Nää on mun!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti