tiistai 28. tammikuuta 2014

Kuulumisia

Niinkuin Nappi tuossa esittelyssään osuvasti kirjoittikin, hän on päässyt eniten otsikoihin olemalla hieman erityistapaus... Jossain vaiheessa hän päätti, että ei enää huoli maitoa tuttipullosta. Väkisin meni maksimissaan 4ml kerralla. Bongasin Napin muutamaan otteeseen paremmalta nisältä ja painokin nousi hieman, joten ajattelin, että ehkä se nyt selviää ilman lisämaitoa ja luovutin tuttipulloilun suhteen, kun se tuntui niin mahdottomalta. Hirveää huutoa ja räpiköintiä vain. Tipsukin loikkasi kerran olkapäälleni istumaan ja ihmettelemään, kun istuin pentulaatikossa yrittämässä syöttää kiljuvaa Nappia.

Parin päivän lisämaidottomuus näkyi kuitenkin heti painossa. Ei nouse, ei. Facebookissa aivan sattumalta törmäsiin jaettuun artikkeliin, jossa käsiteltiin samankailtaista ongelmaa ihmisten suhteen. Olinkin huomannut, että jostain syystä tuttipulloista oli alkanut suihkuta maitoa ihan ilman imemistäkin. Ihmisillä tämä on ilmeisesti ongelma imetyksessä, ja kas vain, näin oli Napinkin suhteen :D Kun nimittäin päätin sitten testata, mitä Nappi sanoisi tavallisesta muoviruiskusta - maito maistuikin taas loistavasti! Hienoa!

Aluksi aloin antaa 5ml neljästi päivässä. Ei riitä. Entä 10? No ei tunnu sekään riittävän. Nyt noudin apteekista (varmaan kymmenes apteekkivisiitti tämän pentueen aikana) 20ml ruiskuja - joko olisi tarpeeksi suuri kerta-annos? Nappi syö ruiskusta oikein mielellään.

Muut töpselöt ne senkun kasvavat mamman maidolla. Hirmuisen suuria jo ovat, ja jalat kantavat joka päivä paremmin. Hieman jo haastetaan kavereita painiin ja juostaan karkuun.

Pentulootakamera on toiminut vähän vaihtelevalla menestyksellä, ilmeisesti se jostain syystä sammuu aina, kun joku tyrkkää naamansa liian lähelle. Tässä taas joku pieni sankari on suuntaamassa kohti kameraa ;)


Pentulaatikossa vieraillessani kaikki tulevat nopeasti tykö, ihan selkeästi puskevat ja kellahtelevat selälleen rapsuteltaviksi. Nyt kaikki osaavat myös kehrätä kovaan ääneen. Pikkusen naureskellen harmittaa, että kaikki tulevat mieluummin mun kanssa hengailemaan, vaikka mamma koittaisi kutsua niitä maidolle samaan aikaan :) Taitaa tulla ihmisrakkaita veitikoita...
"Mustikoita" varten on tilattu kaikille eriväriset pannat, jotta ne erottaisi kauempaakin. Saapa vaan nähdä, ovatko ne tarpeeksi pienet, ja tottuvatko pikkuiset moisiin kaulakoruihin.

Viimeinen näky ennen kameran sammumista ;D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti