torstai 16. tammikuuta 2014

Kissanpentua hankkimassa?

Olet harkinnut kisun hankkimista, ja selaillut netistä pentulistoja ja kissaloiden sivuja. Lopulta löydät etsimäsi, ja on aika ottaa yhteyttä kasvattajaan. Miten sen teet?

Pentusivuillani on pyyntö siitä, mitä toivoisin ensimmäisessä yhteydenotossa kerrottavan. Toivon ensimmäistä yhteydenottoa sähköpostilla, koska epäsäännöllisen rytmin vuoksi en ole usein puhelimen tavoitettavissa, ja siksi toisekseen sähköposti antaa paremman mahdollisuuden kertoa asioita kattavasti.

Useiden kissaloiden sivuilla on melko vähän tietoa, joillakin ei ole sivuja ollenkaan. Itse pyrin kirjaamaan kaiken ylös niin nettisivuille, blogiin, kuin kuvienkin muodossa. Kaikki mahdollinen tieto on netissä, joten toivoisin, että ennen pentukyselyä tutustut saatavilla olevaan materiaaliin.

Suuri osa pentukyselyistä on 1-2 lauseen mittaisia, joissa lähinnä kysytään hintaa. Sekin tieto löytyy sivuiltani, jos vain olet sen pentutietosivun jaksanut kahlata loppuun. Kuitenkin tuntuu hirveän ikävältä, jos kissan hankinnassa tärkein ykköstieto on kissan hinta. Oli se sitten 10€ tai 1000€, se on vain murto-osa siitä, mitä kissan kanssa eläminen kaikenkaikkiaan tulee maksamaan. Toki se on suuri kertainvestointi, mutta niin on sekin, jos kissa vaikkapa sairastuu vakavasti, eikä sillä ole vakuutusta.

On lähes loukkaavaa saada viesti "Haluisin kissanpennun, paljoks se maksaa?". Teen paljon kauppaa myös tavarasta, jolloin kyseinen lähestymistapa on ok, mutta tässä on kyse elävästä olennosta. Pienestä piiperöstä, jota hoidan, kaitsen ja katselen yötäpäivää sen syntymästä lähtien jopa 4 kuukautta. Tällöin on viimeisenä mielessä raha. Paljon tärkeämpää on, millainen kissa on luonteeltaan, millaisen kissan toivoisit löytäväsi, ja millaisen kodin juuri sinä haluaisit sille tarjota kenties seuraavaksi 20 vuodeksi.

Monet kyselyt tulevat myös anonyymistä hotmail- tms osoitteesta tunnistetietona pelkkä etunimi, jos sitäkään. Olisi toki kohteliasta esittäytyä, ja minunkin mukava tietää kuka kysyy, ja mistäpäin maailmaa?

Saadaksesi kissanpennun, sinun ei kuitenkaan tarvitse olla mikään runoilija tai kirjoitusguru. Se vain yksinkertaisesti on niin, että jo ensimmäisen yhteydenoton perusteella usein tiedän, onko kyseessä potentiaalinen kotitarjokas.

Minulle on myös tärkeää, että saan seurata kasvattieni elämää tulevaisuudessa. Toki se on ymmärrettävää, etteivät kaikki halua pitää kasvattajaan yhteyttä vuosikymmeniä ;) mutta kuulumiset ja kuvat silloin tällöin ilahduttavat kovasti. Olen kasvattanut tähän mennessä 13 pentua, ja yhtä lukuunottamatta olen vieraillut tervehtimässä aikuiseksi kasvanutta pentua uudessa kodissaan. Draconian kasvattien omistajilla on myös melko tiivis "yhteisö" - olemme käyneet yhdessä syömässä, näyttelymatkoilla ulkomailla  ja muuta mukavaa. Vapaa-ajalla löytyy yhteisiä juttuja ilman kissojakin, vaikka porukka on levittäytynyt aika hyvin ympäri Suomea. Toki tähänkään toimintaan ei ole pakko osallistua, eivätkä kaikki osallistukaan, mutta uudet mukavat ihmiset ovat aina tervetulleita joukkoon! Mikäli olet kiinnostunut vaikkapa näyttelyistä, et takuulla jää asian kanssa yksin, aina löytyy apua uusille draconialaisille :)

Tämän kirjoituksen tarkoituksena ei ole pahoittaa kenenkään mieltä tms, vaan kertoa, mitä odotan sinulta, mikäli mielessäsi siintää haave omasta pienestä Draconian maukumirristä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti