maanantai 13. tammikuuta 2014

Lääkärireissu

Aamusella Napin paino ei edelleenkään ollut noussut, joten pirautin klinikalle. Saimme ajan kissalääkärillemme kello 13. Talvipakkaset ovat vihdoin tulleet, joten se asetti hieman lisähaastetta lääkärireissuun. Jo noin pienten pentusten kuljettaminen on minusta ylipäänsä aika hurjaa... Onnistuin kuitenkin tekemään matkalaitteesta todella lämpimän. Kaksi fleece-boksinsuojusta päällekkäin ja tuuletusaukkojen päällä lisäksi mikrokuitupyyhkeet. Pohjalla paksu karvafiltti ja vastalämmitetty lämpötyyny. Ei paukkupakkasista tietoakaan!

Vilja tarkastaa kuljettimen

Reviirissä ensin tarkastettiin kaikki pennut. Kaikki ovat tosi terhakoita, sydämet lyövät hienosti ja kitalaet ja takapäät ovat kunnossa. Lääkäri oli myös kanssani samaa mieltä sukupuolista ;P Myös Nappi oli ulkoisesti ihan kunnossa, mutta onhan se selkeästi jäänyt muista jälkeen koossa ja luut tuntuvat. Napanuora oli tallella vielä lääkäriin lähtiessämme, mutta matkalla se oli tipahtanut. Muihin verrattuna Napin napa on jonkin verran turvonnut, ja näyttää melko "avonaiselta". Tämän vuoksi aloitettiin antibiootti napatulehduksen varalta.

Nappi oli myös aavistuksen verran kuivunut, joten nesteytettiin nahan alle. Paljoakaan nestettä ei tosin saatu menemään, koska kissu on niin hirmuisen pikkanen.

Vilja on (vielä) hyvässä kunnossa, mutta mielestäni syönyt todella vähän, ja "juo" vain sen verran, mitä olen vettä lisännyt ruokaan. Cindyn 6 pennun pentuetta muistellen, halusin, että myös Vilja nesteytetään, kun nyt kerran klinikalla oltiin. Nopeastihan se heikkenee, kun pennut imevät ja ruokaa ja nestettä tulee liian vähän. Aluksi pentujen ollessa yksin laatikossa, Vilja yritti murtautua oven läpi, mutta lopulta rauhoittui niin, että 350ml saatiin nesteytettyä ihan nätisti. Luulenpa että nesteytys oli hyvä veto, koska ruoka on nyt maistunut hienosti, tänään on mennyt jo kokonainen 195g recovery-purkki vedellä höystettynä ja lisäksi masuraksuja ja energiatahnaa.

Kaikista nisistä tulee kyllä maitoa, eli Nappi todennäköisesti kyllä jonkin verran saa emon maitoa, vaikka surkea nisä onkin. 

Kotiin tullessamme totesin, että kuljetusboksi oli todellakin sauna... Nostelin lötkyrät pentulootaan, eivätkä ne edes heränneet. Raskas reissu siis! Vilja puolestaan meni sohvan alle vilvottelemaan. Vähän näytti uutta pesää etsiskelevän, ja jouduin sitten sulkemaan makuuhuoneen oven. Yhden pennun raahasi lattialle oven viereen, mutta pehmukkeet vaihdettuani hyväksyi, ettei nyt sohvan alle muuteta...

Nyt vaan sitten jatkan Napin tuttipulloruokintaa ja annan antibioottia, ja toivotaan, että Nappi vahvistuu ja kasvaa, eikä napa aiheuta ongelmia :(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti